Tatilciler Ödedikleri Ücreti Geri Alıyor! Oteller Boş Kalınca Fahiş İndirimler İşletmeleri Zora Soktu

Erken rezervasyon döneminde yüzde 40’a varan indirimlerle oda satan oteller şimdi de yüksek sezonda indirime gidiyor. Tatilciler, bayramdan önce 55 Bin lira ödediği otelin 49 Bin liraya düştüğünü görünce itiraz etti. Bu itiraz sonuç verdi ve müşteri aradaki fiyat farkını geri aldı. Aynı durum başka otellerde de yaşanınca gündeme oturdu.

SORUMLU İŞ BİLMEZ TURİZM İŞLETMELERİ

Turizmciler arasında tartışılan bu durum hakkında farklı farklı yorumlar yapılıyor. Kimine göre işini düzgün yapamayan işletmeler sorumlu iken, kimine göre ise sezon öncesi fiyat yükselten işletmeler işler kötü gidince ekstra indirim yaparak piyasayı bozuyor.

TÜRSAB Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, otel indirimleri ve erken rezervasyon fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kuk, “Otelin yaptığı indirim erken rezervasyon fiyatlarının altında olmamalı, ancak her işte olduğu gibi burada da kötü örnekler karşımıza çıkıyor. Erken rezervasyon indirimleri genellikle yüzde 30-40 arasında değişir. İşini düzgün yapan oteller, son dakika satışlarında bu indirimlerin altına inmezler ve en kötü ihtimalle erken rezervasyonda verdikleri indirimleri sunarlar. Müşteriyi erken rezervasyondan kaçırmamamız gerekiyor,” dedi.

Sektörde bu tür örneklerin nadir olduğunu belirten Kuk, “Ancak bazı işletmeler işlerini yanlış yaptığında bu durum tüm turizm sektörüne yansıyor. Fahiş fiyatlarla başlayıp işler kötü gidince erken rezervasyon dönemindeki fiyatların altına inen tesisler var. Bunu yapmamaları gerekiyor. Müşteri memnuniyeti her şeyden önemli,” diye konuştu.

SON DAKİKA İNDİRİME GİTTİLER

“Tatil paketi fiyatları çok yükseldi, aynı zamanda müşterinin alım gücü de azaldı” diyen Kuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konaklama sektöründe en yüksek fiyatların olduğu dönemdeyiz. Fakat talepler istenilen düzeyde değil. Otellerde doluluklar yüzde 60-80 civarında. Normal şartlarda bu doluluklar şu anda yüzde 100’lerde olmalıydı. Şu anda oteller son dakika satışlarında boş kalan odaları doldurmak için yüzde 15 ila 30 arasında indirim kampanyası başlattılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir