Tesla’ya yeşil ışık! Fabrika genişletiliyor

Tesla, Almanya hükümetinden Gigafactory fabrikasını büyütmek için onay istemişti. Ancak, bürokratik engeller ve çevreci grupların protestoları yüzünden projenin hızı bir kaplumbağa edasında ilerliyordu. Nihayet, Elon Musk’ın şirketi için güzel bir haber geldi.

Almanya, Tesla Gigafactory genişlemesi için ön onayı verdi

Alman basınına göre, Brandenburg Eyaleti Çevre Dairesi, Tesla’ya mevcut tesiste bazı genişletme çalışmaları için ön onay verdi. Bu, Tesla’nın resmi inşaat izni henüz çıkmamış olsa da “kendi riskiyle” çalışmalara başlayabileceği anlamına geliyor. Onaylanan planlar arasında yeni araçlar için bir lojistik alanı oluşturulması, yer altı hatlarının inşası ve çatıya güneş panelleri kurulması var. Tesla, güneş panelleriyle hem çevre dostu olacak hem de enerji maliyetlerini düşürecek.

Alman yayın organı Stern’e göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Tesla Gigafactory fabrika genişlemesini desteklediğini açıkladı. Ancak, Tesla’nın planladığı tüm işleri tamamlayabilmesi için daha fazla izne ihtiyacı olacak. İşler henüz tamamen bitmedi ve Tesla’nın daha fazla engelle karşılaşması mümkün. Özellikle çevreci gruplar, fabrikanın genişlemesinin bölgedeki su kaynaklarını tehlikeye atabileceği endişesini taşıyor.

Geçmişte de çevreci gruplar, Tesla’nın elektrik hatlarına sabotaj yapmış ve fabrika birkaç gün boyunca çalışmayı durdurmak zorunda kalmıştı. Çevreciler, doğayı koruma adına her türlü yolu deniyor gibi görünüyor.

Tesla şirketine göre Almanya Gigafactory macerası sadece bir başlangıç. Elon Musk ve ekibi, Avrupa’daki varlıklarını güçlendirmek için büyük adımlar atıyor. Gigafactory’nin genişlemesiyle Tesla, Avrupa’da da elektrikli araç pazarında yerini sağlama alacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir